Aydın ile İtalya’nın bağları daha da güçlenecek

Aydın ile İtalya’nın bağları daha da güçlenecek
 Muhabir
Aydın Sanayi Odası ( AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi ile bir araya geldi. Ziyarette, Büyükelçi Marrapodi ve Konsolos Bianchi ile Aydınlı iş insanlarının vize sorunlarının çözümüne ilişkin istişarelerde bulunan Başkan Maraş, ayrıca İtalya ile Aydın arasında sosyoekonomik ve sosyokültürel bağların daha da pekiştirilmesi konularıyla ilgili de görüşme gerçekleştirdi.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, geçtiğimiz yıl Aydın’daki farklı sektörlerdeki firmaların toplamda 150 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiği İtalya ile bağların daha sıkılaştırılması adına girişimlerine hız veren AYSO Başkanı Gökhan Maraş, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi ile İzmir’de buluştu. Ziyarette Büyükelçi Marrapodi’yi Aydın’a davet eden Maraş, ildeki iş insanlarının vize sorununa çözüm bulunması, Aydın ile İtalya’daki Bari şehrinin ‘Kardeş Şehir’ ilan edilmesi ve ilişkilerin daha güçlü hale getirilmesi konularına yönelik görüşmede bulundu. Yaptığı açıklamada, İtalya ile Aydın’ın bir çok alanda partnerliğinin söz konusu olduğunu dile getiren Maraş, tarım, turizm ve sanayi konularında da İtalya ile işbirliğini çok önemsediklerini vurguladı.

aydin-ile-italyanin-baglari-daha-da-guclenecek-aydina-italyadan-kardes-sehir-geliyor-466498-27742da8a57d9e59e4ef9667d60b0255.jpg

“MARRAPODİ’Yİ AYDIN’DA AĞIRLAYACAĞIZ”

İtalya’daki belediye seçimleri haziran ayında yapılacağını ve seçimlerin ardından kardeş şehir çalışmalarına hız kazandıracaklarını belirten Maraş, “İtalya’daki Bari şehri, coğrafi olarak Aydın’a daha yakın özelliklere sahip. Bari şehri de deniz kenarında bulunuyor. Turizm ile birlikte orada tarım sektörüyle sanayi de gelişmiş durumda. Bari’yi kardeş şehir olarak ilan ettiğimizde bu üç dalda da ileride paydaş çalışmalara imza atabiliriz. Tarım, turizm ve sanayi konularında İtalya ile işbirliğini bu bakımdan çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl İtalya ile Aydın’ın ihracatı 150 milyon doları geçti. İtalya bu bakımdan da bizim için çok önemlidir. İhracatımız ve ilişkilerimiz bu noktada her sene daha da güçlü bir hale geliyor. Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi’yi Aydın’a davet ettik. Kendisi de Aydın ile yakından ilgileniyor. Bana, ‘Aydın’da ne var ne yok?’ diye de sordu. Biz kendisine ilimizin durumu hakkında detaylı bilgileri aktardık. En kısa zamanda Marrapodi’yi ilimizde de ağırlayacağız. Kendisi de ilimize gelmeyi çok istiyor” dedi.

aydin-ile-italyanin-baglari-daha-da-guclenecek-aydina-italyadan-kardes-sehir-geliyor-466498-b299715965152595352b70e2e9604884.jpeg

“İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA PEKİŞTİRECEĞİZ”

İtalya ile Aydın’ın bir çok alanda partnerliğinin söz konusu olduğunu dile getiren Maraş, “İtalya’nın ithalat yaptığı kestanenin yüzde 50’si bizim Aydın’dan gidiyor. Bu bakımdan da bizim İtalya ile ilişkilerimizin çok daha iyi düzeyde olması gerekiyor. Biz de bunun üzerinde önemle duruyoruz. Kestane, incir ve maden ile birlikte diğer sektörlerdeki sanayi dallarını da hesaba katarsak sadece geçtiğimiz yıl 150 milyon dolar ihracat bandını aştığımız İtalya ile ihracatımızın daha da katlanması için biz de ilişkilerimizi ilerleyen süreçte daha da sıkılaştırmayı hedefliyoruz. Kestane ile ilgili olarak benim de bir süredir üzerinde çalıştığım bazı özel projelerim var. AB Coğrafi İşaret Tescilli Aydın Kestanesi’ni daha iyi bir konuma yükseltip hak ettiği yerlere getirmek istiyoruz. Çuvallayıp göndermek yerine en azından yarı işlenmiş şekilde İtalya’ya göndermek için de ileride bazı projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. İtalya ile ticari ilişkilerimiz şu anda çok iyi durumda. İtalya’dan bir kardeş şehir de yaparsak karşılıklı sosyokültürel ilişkilerimizi daha da pekiştirmiş olacağız. Bu kapsamda Aydın’da ‘İtalya Günü’ adı altında önümüzdeki Kasım ayında bir etkinlik organize etmeyi de düşünüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum